ضد یخ
بهمن ۱۱, ۱۳۹۶
استون
بهمن ۱۱, ۱۳۹۶

معرفی

بوتیل گلیکول ماده ای خنثی و بی رنگ با بوی نسبتا خوب شبیه به اتر و تقریبا غیر فرار است.ماده ­ای با نقطه جوش بالا، که به عنوان حلال و ماده­ ی آغازی برای سنتزها استفاده می­شود.کمک حلال عالی در سیستم های پوشش آبی(رنگهای پایه آب)، بیرنگ، جاذب الرطوبه پایین است، این محصول در دمای اتاق با آب و حلالهای آلی متداول قابل امتزاج است.بوتیل گلیکول در حضور اکسیژن مثل سایر اترها پروکساید ایجاد می­‌کند.

نام های دیگر بوتیل گلایکول Eth­y­lene gly­col mono-n-butyl ether, 2-Butoxyethanol
فرمول شیمیایی C6H14O2
چگالی ۹۰۰ kg/m³
وزن مولکولی g/mol 2/118
نقطه جوش ۷/۱۷۰ درجه سلسیوس
نقطه انجماد ۴/۷۰- درجه سلسیوس

کاربرد

ماده اولیه در سیالات هیدرولیکی می‌باشد.

همچنین ماده اولیه در حفاری و برش نفت(حلال قوی) استفاده میشود، ماده اولیه در تولید نرم کننده­ ها به عنوان مثال به وسیله واکنش با فتالیک اسید.

یک نوع حلال برای رنگ ها و پوشش سطحی است, همچنین در تمیز کردن محصولات و جوهر بکار می رود.

این ماده به دلیل داشتن رقت بالاو حلالیت زیاد و میزان تبخیر کم با استون، بنزن و کربن تتراکلراید، اتیل اتر و آب مخلوط می­شود، به علت داشتن ویژگی های ذکر شده به عنوان حلال در تولید و فرمولاسیون لعاب ها، لاک ها،جوهر ها و جلای ناخن به میزان زیاد کاربرد دارد.

در صنعت ساخت روکش به علت تبخیر کم، بوتیل گلایکول موجب می­شود زمان خشک شده پوشش ها افزایش یابد و در عین حال مقدار نرمی آنها افزایش یابد، هم چنین به طور ویژه برای خشک کردن قلموهای رنگ نیترات سلولز و ملات های کلره یا اترهای سلولز توصیه می­شود چون وقتی برای خشک کردن پوشش ها مورد استفاده قرار گیرد به آرامی آنها را نرم می­کند.

سایر کاربرد های این ماده عبارتند از حلال جوهر رنگ در صنایع چرم، پاک کننده سطوح و پیش ساز تولید پلاستیک در طی واکنش با فتالیک انیدرید.

حلال در پوشش های سطحی مانند لاک اسپری، لاک خشک سریع، لعاب، رنگ های لاتکس، رقیق کننده، لاک و رزین (نیتروسلولز)، سیستم های پوشش آبی (رنگ های پایه آب)

استفاده در فرمولاسیون علف کش ها، سموم کشاورزی و محصولات آرایشی بهداشتی، رزین های اکرلیک، فوم های خاموش کننده آتش.

توانایی حل کردن اغلب چربیها را دارد همچنین در فرمولاسیون رزینهای اکریلیک و فومهای آتش نشانی و … کاربرد دارد.

بسته بندی : بوتیل گلیکول در بشکه های ۱۸۵و ۱۸۰ کیلو گرمی به فروش میرسد.

گریدها : ۹۵% و ۹۹%